Fulvinezuur is één van de kleinste moleculen van de natuur en is de natuurlijke transporteur voor ieder levend wezen (plant, dier & mens). Zuivere fulvinezuur is ongebonden, dat wil zeggen dat het geen mineralen, metalen, vitaminen en spoorelementen aan zich gebonden heeft. Door de ongebonden staat van het molecuul, is fulvinezuur een uitstekende transporteur. Fulvinezuur werkt op celniveau, doordat het een klein molecuul is dringt het door de celwand.

Verschil in fulvinezuur producten

Er zijn verschillende producten te koop onder de naam fulvinezuur, alleen zijn deze allemaal verschillend. Dit komt door de verschillende productieprocessen:

Fermentatieproces

Langzaam proces, duur 3 á 4 maanden;

hierdoor is de fulvinezuur ontbonden van zijn elementen en is deze goudgelige van kleur en volledig smaakloos. Hierbij worden geen chemicaliën toegevoegd en er wordt geen verhitting gebruikt.

Persen

Snel proces;

hierdoor blijven er vele elementen gebonden aan de fulvinezuur zoals zware metalen. Men noemt het product fulvinezuur, maar vaak is het opgeloste humus. Dit kunt u herkennen aan de bruine kleur en de smaak die hier aan vast zit.

Synthetisch proces

Kunstmatig proces;

hierdoor is het een onnatuurlijke fulvinezuur.
Vaak wordt er bij dit proces zoetstoffen toegevoegd om deze smaak te verbeteren.

Goed om te onthouden is dat volgens de literatuur fulvinezuur een goudgele kleur hoort te hebben en ook volledig smaak- en geurloos hoort te zijn.